info@urteliv.dk
30119577

Hvorfor jeg valgte lægeplanterne

I hele mit liv har jeg været tiltrukket af forstå sundhed og sygdom ud fra et bredt perspektiv. Jeg uddannede mig derfor til sygeplejerske. Under uddannelsen og i mit arbejde havde jeg dog en vedvarende nysgerrighed om at udvide mine kundskaber. Jeg ønskede at favne bredere i forhold til forebyggelse, behandling og sundhedsfremmende arbejde.  

I 2012 påbegyndte jeg drømmestudiet inden for alternativ og komplementær behandling. På Urteskolen var der nemlig høj faglighed og rummelighed. Faglærerne på skolen har alle årelang erfaring med urte- og enæringsterapi og opdateret viden om nyeste forskning. De faste undervisere er Rikke Goerlich, Frede Damgaard og Birgit Broberg.

Ved endt eksamination på Urteskolen bliver man tildelt den beskyttede titel phytoterapeut. Phyto betyder plante, spire frem eller lade vokse frem. En phytoterapeut er således en behandler, der arbejder professionelt med planter. Ofte benyttes den mere danske titel ”urteterapeut” og er denne du primært vil støde på.

Min filosofi

Det giver mening for mig at benytte naturens spisekammer. Både for at holde os sunde og raske, men også når vi bliver syge/har skavanker, da vi her finder de midler, der skal til, for at styrke kroppen og vi igen kan få det bedre. Vi finder et kompleks indhold af forskellige aktive indholdsstoffer, hjælpestoffer og liv i planterne – alle elementer, som vi behøver. Dette vidste de kloge koner, munkene samt medicinkyndige rundt om i verden. Urtemedicin benyttes stadig flere steder Europa og er særlig anerkendt i Kina og Indien, vel at mærke blandt læger inden for det etablerede sundhedsvæsen.

Der er mange forskellige faktorer, der kan påvirke vores sundhed og risiko for sygdom. Det er således både det vi spiser, smører på os, vores tænke- og handlemønstre, fysisk aktivitet, sociale relationer, kærlighed og tro som har betydning for god helse. Grundlæggende er naturlig kost og drikke essentiel, for at kroppen har de byggesten og ressourcer som det kræver, for at alle kroppens funktioner fungerer optimalt. Med andre ord er det nødvendigt at indtage fast substans som det er muligt at fordøje, optage og bruge af cellerne. Således får vi fundamentet for en sund psyke og fysik overskud.

Som et led til god helse, anser jeg en primær plantebaseret kost som essentiel, men at vi ikke kan leve et sundt liv, uden også at få tilført lidt fra animalske kilder som æg, fisk, lidt ost/fløde når man lever på vores breddegrader og spiser lokalt. Ved særlige lejligheder kan det være ok med lidt vildt fjerkræ eller lam.