info@urteliv.dk
30119577

Urtekundskab før og nu

Moderne plantemedicin – et stort skridt videre

Kan vi altid bruge viden fra de gamle bøger om urtemedicin og de husråd du får igennem internettet såsom Facebook og google?

Læs hele artiklen her

Vi har arvet en stor viden omkring urterne fra de urte- og lægekyndige igennem årtusinder. Viden, som vi har rigtig stor gavn af i dag i forhold til videre brug og kliniske studier der kan bekræfte deres virkning.

I dag er der dog mange faktorer der spiller ind i forhold til at genoprette ligevægten i kroppen. Det kan være syntetisk medicin (moderne lægemidler), nedsat organfunktion, en livsstil der strider imod kroppens naturlige cyklus, kroniske medicinske sygdomme osv.  Desuden har vi i dag en anden viden om, hvordan kroppen fungerer, hvordan infektioner opstår og hvilke lægeplanter der potentielt kan give bivirkninger, hvis ikke de administreres korrekt.

Desuden finder vi i dag urtemedicin, som er væsentlig mere potent, fordi man kan udtrække alle de aktive stoffer med rette mængde alkohol og vi kender anbefalede doseringer.

Så moderne urtemedicin har udviklet sig en hel del i løbet af de sidste 50 år.

Læs hele artiklen om moderne plantemedicin